سلام دوستان.اگه شما دارید این متن رو میخونید پس حتماً فهمیدید که داشتن یه استراتژی قوی برای شبکه اجتماعیتون- مثل اینستاگرام- تا چه اندازه میتونه برای رشد کسب و کارتون تأثیرگذار باشه. این قسمت دوم از بحث آموزشی ما در این زمینست و قراره بحث کنیم چطور میتونیم از علم روانشناسی و بازاریابی برای افزایش اعتبار برندمون استفاده کنیم تا ارتباط بلندمدتی با مشتریان خود به وجود بیاریم.
حالا میخوایم به بحث درباره این قسمت بپردازیم: ارتباط با فالوئرها و ارتقاء شخصیت مجازی در شبکه اجتماعی.
با فالوئرها در تعامل باشید
شبکه اجتماعی جایی نیست که فقط حرف و پیام خودتون رو در یه فضای بیانتها منتشر و رها کنید، بالعکس، باید با فالوئرهاتون ارتباط بگیرید و یه تعاملی با محوریت برند خودتون به وجود بیارید.
یه نکته مهم دیگه اینکه، کاربرهای اینستاگرام فقط و فقط از روی عادت نیست که صفحات مختلف و مطالبشون رو دنبال میکنن.
طبق مطالعه ای که توسط دکتر استفانی توبین از دانشگاه روانشناسی کویینلند انجامشده نشون میده که کاربرهای شبکههای اجتماعی در گذر زمان به احساس ارتباط و تعامل جمعی بیشتری دست پیدا میکنن.
اونها دو مورد مختلف در فیسبوک رو موردبررسی قرار دادن:
1) اینکه هیچ پستی نگذاریم و فقط مطالب دیگران رو ببینیم
2) اینکه هیچکسی مطالب ما رو نبینه و لایک نکنه.
در تحقیق اول، شرکتکنندگان به دودسته تقسیم شدن. در یک بازه زمانی 48 ساعته، دسته اول اجازه انتشار مطلب در فیسبوک را داشتن و دسته دوم نباید پستی منتشر میکرد. اونهایی که اجازه انتشار پست رو نداشتند احساس کردن که وجودشون بیفایده و بی دلیله.
در مطالعه دوم، شرکتکنندگان در یک فعالیت فیسبوکی قرار گرفتن که نیمی از پروفایلهای آنها جوری طراحیشده بود که هیچ لایک و کامنتی از طرف مردم دریافت نکنن. دیده شد که شرکتکنندگانی که بازخوردی برای پستهای خود دریافت نمیکردن ، سطح اعتماد بنفس پایینتری داشتن، رضایت خاطرشون پایین اومد و احساس کنترل و مفید بودن کمتری میکردن. درمجموع، این یافتهها نشون میدن که کم مطلب گذاشتن در اینستاگرام و کم لایک خوردن میتونه تهدیدی برای احساس رضایت باشه.
تحقیق دیگهای نشون میداد که وقتی شرکتکنندگان روی شبکه مجازی مطلب پست میکردن اما بازخوردی از طرف فالوئرها نمیگرفتن، تأثیر منفی بسزایی روی اعتماد بنفس اونها مشاهده میشد. همه اینها بیانگر اهمیت این موضوع هست که ما نهتنها نباید صفحه اینستاگرام خودمون رو با مطالب بیهدف پرکنیم، بلکه باید مطمئن باشیم با مردم و مخاطبینمون که فالوئرمون هستن ارتباط بگیریم.
ساختن یک شخصیت مجازی
اگر اینستاگرام مکانی برای ارتباط و تعامل هست، یه موضوع مهم رو باید به خاطر داشت: مردم به اون راحتی که با دیگر آدمها ارتباط میگیرن با برندها کانکت نمیشن و با اونها احساس راحتی نمیکنن.
تحقیقات حتی خیلی بیشتر وارد این قضیه شده و به این نتیجه رسیده که هرچقدر یه برند بیشتر مثل یه انسان رفتار کنه، مردم بیشتر با اون برند ارتباط میگیرن.
به همین خاطره که کنار گذاشتن بعضی از قوانین و ژستهای تبلیغاتی، و به وجود آوردن یه ظاهر نرمال و عادی انسانی برای برندتون میتونه خیلی پرفایده باشه و بهتون کمک کنه
مثل یه شخص حقیقی صحبت کنید
حالا که شخصیت برند شما از طرف مردم شناختهشده، از این شخصیت طوری بهره ببرید که مردم بتونن به اون شخصیت اعتماد کنن. در شبکههای اجتماعی، شیوهای که طی سالیان موفق بوده و به اثبات رسیده این هست که مثل یه شخص حقیقی صحبت کنید.
سلام جیل! نه عزیزم ممنون، فقط کمی پروازم تاخیر داشت و استرس داشتم و با کارکنان بگومگو کردم.
الان سوار هواپیما هستم …
سلام کورتنی. الان توییت تو رو دیدم. متاسفم که این رو میشنوم! کاری هست از دستم بر بیاد؟ (جیل)
این شرکت با کاربرانش جوری صحبت میکنه که یه آدم معمولی هم همون لحن رو داره. مخاطبینش رو در جواب درخواست هاشون با اسم کوچیک صدا میکنه، و از شوخی کردن و عامیانه صحبت کردن ترسی نداره. عجیب غریب؟ خیلی هوشمندانه؟ یا خیلی جدی؟ نه! مثل یه آدم عادی صحبت کردن و داشتن یه شخصیت عادی تأثیر زیادی داره و برند شما رو به خاطر میسپاره، و اگه خیلی بجا و درست ازش استفاده بشه میتونه باعث معروفیت برند شما بشه.
بیخیال تعریف و تمجید محصول بشید، شروع کنید به بحث و صحبت کردن
در کنار اون جملات تبلیغاتی همیشگیتون، واقعاً تمرکز کنید تا با مشتریان خودتون از راه بحث، گفتگو، استقبال کردن، و اهمیت دادن یک تعاملی ایجاد کنید. فقط تبلیغ مزایای محصول خودتون رو نکنید. تبلیغات دیگه مرده. امروزه مردم نیاز دارن که به برند اعتماد کنن و این امر زمانبره و به تلاش نیاز داره، پس کلید این امر یه ارتباط هوشمندانهی دوجانبه هست.
یه داستان تأثیرگذار تعریف کنید
کی عاشق یه داستان خوب نیست؟ قصه گفتن در ذات آدمهاست، و البته، با تعریف کردن یه قصهی خوب برای یه شخص، اون داستان میتونه خیلی تأثیرگذار باشه بهنحویکه باعث شه شخص قصه رو از زبان خودش برای دیگران بازگو کنه. به همین طریق، یه برند، یا ایدهی یه برند، با داشتن یه داستان و قصه حول محور خودش میتونه توی ذهن مخاطب بیشتر تأثیرگذار باشه. برای اینکه مشتریها استقبال بیشتری از خود نشون بدن میتونید داستانهایی بگید که برای اونها هم حائز اهمیت هست.
صاف و ساده باشید
صداقت ، اساس هر رابطهی طولانیمدت هست، پس بر همین منوال، نشون دادن تصاویری از تولید محصول و پشتصحنه برند میتونه تأثیر خیلی زیادی روی یه رابطه سالم داشته باشه. برای اینکه مشتریان از مکانیزم و روند تولید محصولتون اطلاعات بهتری داشته باشن میتونید از بستر فضای مجازی و انتشار اطلاعات خودتون استفاده کنید.
بهترین پیشنهاد برای افزایش فالوور واقعی اینستاگرام :
در صورتی که نیاز فوری به فالوور اینستاگرام دارید و قصد توسعه صفحه خود را با سرعت و کیفیت مناسب دارید جهت خرید فالوور ایرانی فعال و واقعی اینستاگرام روی لینک زیر کلیک کنید :